Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 319, uge 36, 2014

Svesker kan måske hjælpe med vægttab

Forskning fra University of Liverpool fandt for nogen tid siden, at svesker kan øge vægttabet — i det mindste i nogle tilfælde og, hvis kosten i forvejen er fiberfattig.blomme

Forskerne inddelte 100 overvægtige og svært overvægtige, der havde en lav indtagelse af kostfibre, i to grupper. Den ene gruppe spiste svesker hver dag (140 g om dagen for kvinder og 171 g om dagen for mænd) og en gruppe, der fik rådgivning om sunde snacks.

Forskerne fandt, at deltagerne i gruppen, der spiste svesker som en del af en sund kost, tabte 2 kg i vægt og mistede 2½ cm fra deres talje. Mens folk i den gruppe, der blev givet råd om sunde snacks, kun tabte 1½ kg i vægt og 1,7 cm fra deres talje.

Kilde: Pressemeddelelse fra University of Liverpool: Eating prunes can help weight loss

Kommentar:

Når mennesker med et lavt fiberindtag begynder at indtage fødevarer med kostfibre gør det i sig selv en forskel.

100 gram svesker indeholder hele 7,6 gram kostfibre. Deltagerne fik altså mere end 10 gram kostfibre blot fra de svesker, de spiste dagligt.

Men 100 gram svesker indeholder også 258 kcal. Det er dog muligt at en del af kalorierne ryger lige igennem, fordi svesker øger passagetiden af maden gennem tarmene.

Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal mene om undersøgelsen (som i øvrigt var betalt af sveskeproducenter, der dog ikke havde indflydelse på selve studiet).

Deltagerne, som dem udvalgt i ovenstående undersøgelse, der indtager for få kostfibre, vil ofte have problemer med fordøjelsen og evt. forstoppelse, og her hjælper svesker som bekendt også.

Vi får se, om andre kommende undersøgelser, der er tilrettelagt på en lidt anden måde og ikke betalt af sveskeproducenter, kan bekræfte resultatet.

Måske vi kan konkludere, at overvægtige, der får for få fibre i kosten, og som evt. har tendens til forstoppelse, kan bruge svesker som mellemmåltider i stedet for mere usunde snacks og søde sager eller evt. i stedet for sukker på grød o.l.


Mail: Sund slankekur?

Hej John

Jeg syntes det er svært af finde rundt i sundt vægttab. (vil gerne tabe 10 kg og gerne hurtigt) og søger derfor den sundeste måde at gøre det på (med få og nemme principper).

Jeg læste en artikel Naturlig slank af Henrik Bruhn, hans principper går i grove træk ud på:
At spise senest 30 min efter man er stået op
Drikke 3-4 l. vand
Spise hver 2 time 200-300 kalorier for at holde turbo på fedtforbrændingen fordi stofskiftet så køre max.
10 dybe vejrtrækninger 3 gange daglig (skal kunne aktiver lymfe systemet og derved udrense hurtigt)

Han påstår det er en sund og meget hurtig måde at tabe sig på???

Jeg har også læst om Birgit Kannegårds principper.
Her undre det mig, at der mange frugter hun fraråder at spise og at man skal spise en masse ananas, det skal sætte gang i forbrænding??

Jeg vil gerne høre din menig og disse måder at tabe sig på.

Jeg forstår ikke, hvorfor der så stor uenighed, om hvilken måde der er den sundeste måde, at komme hurtig ned i vægt på.

Mvh Jonna

Hej Jonna

Der er flere grunde til, at så mange mener så meget forskelligt. Det skriver jeg måske mere om i en artikel senere.

På samme måde som folk har forskellige meninger om politik, tøj, børneopdragelse og alt muligt andet, har de også forskellige meninger om sund kost og vægttab.

Problemet er ikke og har aldrig været vægttab. Men fordi overvægtige tror, at det er problemet, kan hvem som helst sige næsten hvad som helst ... og blot rådene sikrer, at du indtager færre kalorier, end du forbrænder, vil du tabe dig.

Der er tusindvis af måder at tabe sig på.

Det er nogenlunde let at tabe nogle kilo (hvis du kan holde en slankekur ud i en periode).

Hvis du blot ønsker at tabe dig er der altså nærmest frit valg på alle hylder :-)

Men det er næsten umuligt at fastholde et vægttab i længere tid.

DET er problemet.

Ingen af de kure, du nævner her, løser det problem.

En sund og fornuftig måde at tabe sig på inkluderer:

  1. Spis når du er sulten og kun når du er sulten. Lær, hvad sult er og, hvad sult ikke er (sult er ikke det samme som lyst til noget lækkert — eller abstinenser, fordi du ikke spiser det, du er blevet afhængig af). Spis så sundt, som du kan og har lyst til.
  2. Drik når du er tørstig.
  3. Drop alle "tricks" til at øge stofskiftet, fylde maven op med vand, hæmme din appetit med usunde mængder af fedt eller protein, tage piller osv.
  4. Find ud af hvilke vaner, der har gjort dig overvægtig, og hvordan du permanent kan ændre dem eller nogle af dem. Tag evt. en vane ad gangen.

    Flere detaljer om mit bud på en god og fornuftig måde at tabe sig på er beskrevet i min bog Sikker Slank (kan også lånes på biblioteket. Vælg 6. udgave).

    Med venlig hilsen
    John Buhl

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab