Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 326, uge 43, 2014

Visse tarmbakterier fremmer måske fedmetarme

En art af tarmbakterier kaldet Clostridium ramosum, kombineret med et højt fedtindhold i kosten, får vægten til at stige — i det mindst hos mus.

Et forskerhold observerede, at mus, der huser humane tarmbakterier herunder C. ramosum, tog på i vægt, når de blev fodret med en fedtrig kost.

Mus, der ikke havde C. ramosum var mindre fede, selv når de fik en kost med højt fedtindhold. Mus, der havde C. ramosum, men som indtog en fedtfattig kost, forblev også slanke.

Dette antyder, at denne organismes vækst i fordøjelseskanalen stimuleres af en fedtrig kost, hvilket igen medvirker til øget optagelse af kalorier og øget tendens til at tage på.

Kilde: Michael Blaut m.fl. Clostridium ramosum Promotes High-Fat Diet-Induced Obesity in Gnotobiotic Mouse Models.
mBio 5:5 september/october 2014; doi:10.1128/mBio.01530-14

Kommentar:

En fornuftig sammensat fedtfattig kost, der er rig på de fiberrige komplekse kulhydrater er en sund og effektiv slankekost, der samtidig gavner tarmfloraen.


Accept og tolerance af sig selv hjælper

Kvinder, der accepterer og tolererer deres ufuldkommenheder, synes at have et mere positivt kropsbillede uanset deres body mass index (BMI), og er bedre i stand til at håndtere personlige skuffelser i deres dagligdag.

Forskning fra Det Humanistiske Fakultet på University of Waterloo fandt, at denne selv-medfølelse (omsorg) kan være et vigtigt middel til at beskytte piger og unge kvinder mod usunde slankekure og spiseforstyrrelser.

Kilde: Allison C. Kelly, Kiruthiha Vimalakanthan, Kathryn E. Miller. Self-compassion moderates the relationship between body mass index and both eating disorder pathology and body image flexibilityOriginal Research Article. Body Image. Volume 11, Issue 4, (September 2014). Pages 446-453. Læs evt. også om undersøgelsen her

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab