Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 328, uge 45, 2014

Stress kan være mere skadelig for overstresset kvindevægtige

Tilbagevendende følelsesmæssig stress kan udløse en stærkere biokemisk reaktion hos overvægtige mennesker, og muligvis øge deres risiko for kroniske sygdomme som hjertesygdomme og type 2 diabetes.

Forskerne fandt, at overvægtige mennesker, som gentagne gange blev placeret i en stressende situation, havde stigende mængder af interleukin-6 i deres spyt.

Interleukin-6 er et protein, der fremmer betændelse i kroppen.

Men denne øgede mængde interleukin-6 forekommer ikke hos normalvægtige mennesker, når de gentagne gange udsættes for stress.

Den betændelse, der er forårsaget af interleukin-6, er blevet forbundet med en række tilstande, som fedme i sig selv øger risikoen for — herunder øget risiko for åreforkalkning, type 2-diabetes, kræft og fedtlever.

Kilde: Christine McInnis m.fl. 123. Response and habituation of pro- and anti-inflammatory gene expression to repeated psychosocial stress. Brain, Behavior, and Immunity, Volume 40, Supplement, September 2014, Page e36. Læs evt. også om undersøgelsen her.

Kommentar:

Hvis stress især giver øget inflammation hos overvægtige, er det blot endnu en grund til, at overvægtige holder igen med animalske fødevarer og stærkt raffinerede fødevarer.

Mennesker, har en inflammation i kroppen, bør generelt:

Læs evt. mere i artiklen: Betændelseshæmmende kost

En mulig "stresskur":


Slanketip: Husk det hele

Vi har alle en tendens til at undervurdere, hvor meget vi spiser og hvor mange kalorier, vi indtager. Derfor indtager de fleste af os flere kalorier, end vi er helt bevidste om.

I gennemsnit fejlvurderer vi omkring 500 kcal dagligt — også selv om vi skriver alt ned (eller tror, vi skriver alt ned), vi spiser.

Det, som normal ikke bliver talt med i kalorieregnskabet eller ikke bliver talt korrekt med, er:

Du bliver i højere grad bevidst om, hvad og hvor meget, du spiser, når du i en periode skriver alt ned, du spiser, og hvor meget motion, du dyrker.

Du behøver dog ikke nødvendigvis at tælle eller nedskrive antallet af kalorier, du indtager og forbrænder, for at få gavn af at skrive slankedagbog.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab