Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 335, uge 52, 2014

Let adgang til sund mad er lige så vigtig som motivationMange grøntsager

En undersøgelse fra UMass Medical School og the Massachusetts Department of Public Health fandt, at det kan afskrække selv de mest motiverede fra at spise sundere, hvis de ikke har let adgang til sunde fødevarer.

Det, at have let adgang til sund mad fra et supermarked i nærheden, gjorde en stor forskel, og var lige så vigtig som personlig motivation og faglig vejledning fra sundhedspersonale.

240 overvægtige voksne med metabolisk syndrom var alle blevet henvist af deres læge med det formål, at de skulle foretage livsstilsændringer, herunder kostændringer. De var altså meget motiverede.

Men selv blandt disse motiverede personer viste det sig, at dem, der havde en kortere afstand fra hjemmet til den nærmeste butik, hvor de kunne købe en passende mængde sunde fødevarer, i langt større udstrækning kunne overkomme at spise sundere.

Kilde: Wenjun Li m.fl. Access to Healthy Food Stores Modifies Effect of a Dietary Intervention. American Journal of Preventive Medicine. Online: October 06, 2014.
DOI: http://dx.doi.org/10.1016/j.amepre.2014.08.020

Kommentar:

Vi undervurderer ofte, hvor meget det betyder at noget nyt, vi ønsker at gennemføre, bliver gjort så overkommeligt som muligt.

Fordi de fleste fødevarer fremstilles, så de
appellerer til din medfødte og tilvænnede smag for sødt, salt og fedt, kan det være en meget stor udfordring at overvinde din trang til at spise disse fødevarer.

Det er lettere at overvinde trangen, når de ikke er i nærheden. Har du disse fristelser omkring dig, risikerer du at overgive dig til dem eller bruge for meget energi på at modstå fristelserne. Du undgår at blive fristet ved ikke at have de fødevarer, som du forsøger at undgå, i din nærhed.

Og — som vist i ovennævnte undersøgelse — er det vigtigt, at der er let adgang til sunde fødevarer.

Sørg altid for at have rigelige mængder sunde fødevarer i huset!

Hvis du både gør det lettere at indtage sunde fødevarer, og samtidig gør det mere besværligt at spise de fødevarer, du har bestemt dig for at undgå, vil du helt naturligt spise flere af de fødevarer, du ønsker at indføre i din daglige kost.


Mail: Arginin mod mavefedt?

Jeg er truffet på et stof som hedder Arginin og som bl.a. har den egenskab at kunne få mavefedt til at forsvinde! Min mor er diabetiker og er meget ked at sit mavefedt – som hun har gjort en hel del for at komme af med. Nu er mit spørgsmål kan hun uden risiko bruge ovennævnte?

Med venlig hilsen
E.

Hej E.

Det er en aminosyre.

Det er ikke nogen mirakelkur, som får mavefedtet til at smelte væk.

Lidt om arginin her

Læs også generelt om slankeprodukter her

Med venlig hilsen
John Buhl

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab