Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 350, uge 16, 2015

Er det sundt at tabe sig?måler mave med målebånd

En ny meta-analyse baseret på lodtrækningsstudier, hvor forskerne gennemgik 15 randomiserede kontrollerede forsøg, har vist en 15 % lavere dødelighed blandt de overvægtige i undersøgelserne, som tabte sig på et slankeprogram, sammenlignet med overvægtige i en kontrolgrupperne, som ikke var på et slankeprogram for at tabe sig.

Kilde: Stephen B. Kritchevsky m.fl. Intentional Weight Loss and All-Cause Mortality: A Meta-Analysis of Randomized Clinical Trials Published: March 20, 2015 DOI: 10.1371/journal.pone.0121993

Kommentar:

Mon ikke de eneste tilfælde, hvor det kan være usundt for overvægtige at tabe sig, er, hvis de taber sig på en usund kur og, ikke følger vægttabet op med vægtvedligeholdelse i form af en fornuftig kost og livsstil.

Det er muligt, at den lavere dødelighed blandt overvægtige, der går i gang med at tabe sig, kan tilskrives, at de også forbedrer deres kost og livsstil under vægttabet. Men analysen viser, at der i hvert fald ikke er grund til at afholde sig fra at komme ned i vægt, fordi tidligere undersøgelser tydede på, at det måske kunne være usundt for overvægtige eller nogle overvægtige at tabe dig.


Mail: Er det mon min tarmflora?

... og så har jeg også problemer med maven og en veninde mente at mine vægtproblemer godt kan være fordi jeg måske har for mange dårlige bakterier i maven (det havde hun læst et sted). Jeg googlede og kan se, at dårlig tarmfloraen kan give overvægt!? ... hvad er din mening og hvad kan jeg gør?

Mvh
Birthe

Hej Birthe

Det er i hvert fald rigtigt, at tarmfloraens sammensætning spiller en rolle ved fedme.

Læs evt. Forbindelse mellem tarmflora og fedme

Når du forbedrer dine tarmes sundhed, vil du sandsynligvis også forbedre din sundhed på andre områder.

Der er en klar sammenhæng mellem vores tarmflora og vores helbred, og mange forskere mener, at vi indtil videre kun har set toppen af isbjerget.

Hvis du har "problemer med maven" -- og det skyldes uheldig tarmflora -- kan du forbedre din tarmflora ved hovedsageligt at spise en fedtfattig, fiberrig plantebaseret kost.

For at opnå en mulig slankende effekt af en sund tarmflora, foreslår forskerne at spise flere fødevarer, der indeholder probiotika samt spise mad med lavt fedtindhold og højt fiberindhold.

Læs også artiklen: Visse probiotika kan måske hjælpe kvinder med at tabe sig

Med venlig hilsen
John Buhl

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab