Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 360, uge 26, 2015

Vægttab løser ikke dine vægtproblemermave

Vægtproblemer løses ikke nødvendigvis og kun sjældent med vægttab.

De fleste tager jo alligevel på igen efter, de har tabt sig.

Det er smartere at at ændre de vaner, som er årsag til overvægten, frem for at satse på et umiddelbart vægttab. Men, som en undersøgelse viste*, er ideen om et hurtigt vægttab vigtigere for mange overvægtige end ideen om at tabe sig på en måde, der på længere sigt sikrer et vægttab, de kan fastholde, men som ikke nødvendigvis giver vægttab her og nu.

Undersøgelsen er med til at forklare, hvorfor slankeindustrien lever fedt på at love hurtige vægttab - også når chancen for succes på længere sigt nærmest ikke er til stede.

Den mere besværlige planlægning og udførelse af et længere forløb, der inkluderer omlægning af de vaner, som har givet overvægt, virker mindre tiltrækkende end løfterne om et hurtigt vægttab fra den sidste nye slankekur, en pille, en ny hokuspokus diæt e.l.

Overvægtige, som tror, at det hele blot handler om at have nok viljestyrke til at følge en diæt eller kur, er ofte mindre villige til tålmodigt at vente på et godt resultat, hvis vægttabet går for langsomt.

Fedme er ofte forbundet med en øget tendens til impulsive beslutninger om at vælge den umiddelbare belønninger frem for at vente på en senere større belønninger.

Læs også artiklen: Kan du vente?

Med andre ord er der tendens til, at de personer, der har mest brug for at tabe sig på en fornuftig måde ofte er de samme personer, der fokuserer for meget på den umiddelbare belønning i form af et hurtigt vægttab (som alligevel ikke holder i længden).

Vægttab er uden betydning, hvis du alligevel ikke kan fastholde de vægttab, du opnår.

Omvendt er ethvert vægttab, du opnår på en måde, som du kan fastholde, et vigtigt skridt hen imod at have løst dine vægtproblemer -- og det gælder uanset om du taber dig hurtigt eller langsomt.

Læs evt. artiklen: Hold ud

* Kilde: Seung-Lark Lim, Amanda S. Bruce. Can't wait to lose weight? Characterizing temporal discounting parameters for weight-loss. Appetite. Volume 85, 1 February 2015, Pages 8–13. Abstract

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab