Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 371, uge 41, 2015

Tilskud af C-vitamin beskytter svært overvægtige mod indsnævring af blodkarc-vitamin

Overvægtige og svært overvægtige voksne rådes til at motionere for at forbedre deres sundhed, men mere end halvdelen får det ikke gjort.

Nu tyder en undersøgelse på, at daglig tilskud af C-vitamin kan have en lignende positiv virkning på hjerte og kredsløb som regelmæssig motion blandt voksne, der er overvægtige eller lider af fedme.

Overvægtige og især svært overvægtige voksne har forhøjet aktivitet af et blodkars-forsnævrende protein kaldet endothelin-1 (ET-1).

Øget aktivitet af dette protein får blodkarrene til lettere at snævre ind, hvilket medfører mindre blodgennemstrømning og giver øget risiko for udvikling af hjerte-kar-sygdomme.

Motion reducerer ET-1-aktiviteten og giver derved også mindre indsnævring af blodkar.

I denne undersøgelse fandt forskerne, at tilskud af 500 mg (slow release) C-vitamin dagligt, havde samme positive virkning på ET-1 som motion.

Kilde: American Physiological Society (APS). "Vitamin C: The exercise replacement?" ScienceDaily. ScienceDaily, 4 September 2015.
<www.sciencedaily.com/releases/2015/09/150904144604.htm>

Kommentar:

Det er givetvis bedre at få nok C-vitamin fra kosten frem for som tabletter, men for overvægtige og svært overvægtige, som af en eller anden grund, hverken dyrker nok motion eller spiser nok frugt og grønt, kan et dagligt tilskud af C-vitamin sandsynligvis mindske nogle af de skader, der ellers kan opstå pga. deres overvægt og aktivitet af proteinet ET-1.

Det er vigtigt at tilskud i C-vitamin i så store mængder, som blev brugt i undersøgelsen her, er slow release. Det vil sige at C-vitaminerne optages langsomt over flere timer. I mange tilfælde kaldes slowrelease også for "depottabletter".

Det er naturligvis ikke muligt at bruge tilskud af C-vitamin som erstatning for motion.

Der er mange positive virkninger ved at dyrke motion -- inkl. forbrænding af kalorier og forebyggelse af en lang række sygdomme -- som C-vitaminer ikke kan klare.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab