Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 378, uge 48, 2015

Svært overvægtige har kun lille chance for at blive normalvægtigeovervægtige kvinder

Der er efterhånden god dokumentation for, at det er en uhyggelig svær udfordring at fastholde et opnået vægttab.

Endnu en undersøgelse bekræfter, hvor svært det er.

Forskerne analyserede 10 års data om 278.982 overvægtige kvinder og mænd for at se, hvor mange der opnåede deres normalvægt eller blot opnåede at tabe 5 % af deres kropsvægt.

Resultaterne, der er offentliggjort i American Journal of Public Health, tyder på, at de mest udbredte slankeprogrammer med fokus på slankekure og motion ikke er effektive i bekæmpelsen af fedme.

Den årlige chance for, at overvægtige patienter opnåede 5 % vægttab var 1 ud af 12 for mænd og 1 ud af 10 for kvinder.

For de mennesker, som opnåede fem procent vægttab, genvandt 53 % den tabte vægt inden for to år, og 78 % havde genvundet vægten inden for fem år.

Samlet set nåede kun 1.283 mænd og 2.245 kvinder med en BMI på 30-35 deres normale kropsvægt, svarende til en årlig sandsynlighed på 1 ud af 210 for mænd og 1 ud af 124 for kvinder. For personer med en BMI over 40 faldt oddsene til 1 ud af 1.290 for mænd og 1 ud af 677 for kvinder med svær overvægt.

Kilde: Martin C. Gulliford m.fl. Probability of an Obese Person Attaining Normal Body Weight: Cohort Study Using Electronic Health Records. American Journal of Public Health, 2015; e1 DOI: 10.2105/AJPH.2015.302773

Kommentar:

Ovenstående er blot en af en meget lang række undersøgelser, der har vist, at overvægtige og især svært overvægtige er oppe imod helt urimelige odds, når de kæmper imod de ekstra kilo.

Det lykkes kun for ganske få, at fastholde et stort vægttab. Undersøgelser viser, at kun ca. 5% klarer den.

Mange tror, at overvægt løses med slankekure, men de fleste slankekure løser ikke noget som helst, selv om de giver vægttab, og kan endda gøre ondt værre på længere sigt.

Et andet problem er, at næsten alle overvægtige tror, at vægttab løser deres vægtproblemer. Men du kommer ikke nødvendigvis nærmere en løsning ved at tabe dig, selv om det føles rart. Det føles som succes, men er det sjældent på længere sigt.

Det er svært at tabe sig, men det værste er, hvor umenneskeligt svært det kan være ikke at tage på igen!

En del af løsningen er at droppe slankekure og satse på at forbedre kost og livsstil -- ikke som en kur, men som en ny måde at leve på.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab