Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 381, uge 02, 2016

Fedme giver væsentlig øget risiko for infektionerFedme

En ny undersøgelse viser, at svært overvægtige har langt større risiko for at få infektioner.

Jo højere vægt, jo større risiko.

Det er et nyt forskningsprojekt fra Det Danske Bloddonorstudie, der er foretaget af medicinstuderende Kathrine Kaspersen fra Aarhus Universitet, hvor data fra 37,808 bloddonorer blev analyseret, som viser, at personer, der har et BMI over 30, får flere infektioner.

Svært overvægtige har øget risiko for sygehus-baseret behandling af infektioner, bylder, infektioner i huden, halsbetændelse, luftvejsinfektioner og blærebetændelse.

Generelt set giver fedme 50% øget risiko for infektioner.

Undersøgelsen viser ikke noget om, hvorfor risikoen for infektioner er forhøjet, men som professor Bente Klarlund Pedersen blandt andet udtaler om undersøgelsen til videnskab.dk, så har svært overvægtige mennesker et immunsystem, der ofte er plaget af inflammation, og at forskningen tyder på, at folk, der har kronisk inflammation netop har svært ved at bekæmpe infektioner.

Kilder:

Overvægtige får lettere infektioner

Kathrine Agergård Kaspersen m.fl. Obesity and Risk of Infection: Results from the Danish Blood Donor Study. Epidemiology: July 2015 - Volume 26 - Issue 4 - p 580–589. doi: 10.1097/EDE.0000000000000301

Kommentar:

Vægttab har ikke den store betydning, hvis svært overvægtige efterfølgende tager det hele på igen (som de næsten altid gør). Men meget simple og overkommelig ændringer i kost og livsstil kan gøre en enorm forskel for svært overvægtige, uanset om de taber sig eller ej.

Fx:

Ved at satse på en sundere livsstil, frem for "blot" at komme ned i vægt, og ved at gennemføre overkommelige ændringer, skal vægttabet nok begynde at vise sig, og vægttab vil i sig selv mindske inflammation

Det kan let tænkes, at det netop er et svækket immunforsvar og øget tendens til infektioner og kronisk inflammation, som gør, at svært overvægtige har øget risiko for sygdomme som kræft, hjerte-kar- sygdomme og type 2 diabetes.

Læs artiklen: Betændelseshæmmende kost giver bedre helbred og øger levealderen

Visse fødevarer og grupper af fødevarer mindsker tendensen til betændelse.

Læs artiklen: Betændelseshæmmende kost

Det er naturligvis også vigtigt at undgå rygning, for meget alkohol, junkmad mv.

Et forløb over 100 dage med daglige mails er en god måde at komme i gang med at indføre vaner, der gør en forskel.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab