Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 383, uge 04, 2016

Mindre fedt i kosten forbedrer dine smagsløgsmagsløg

Ifølge en ny undersøgelse vil svært overvægtige på en fedtreduceret kost øge deres smagsløgs følsomhed overfor fedtholdige fødevarer.

53 overvægtige eller svært overvægtige deltagere blev tildelt en af to diæter i 6 uger: En fedtreduceret diæt (hvor mindre end 25% af de daglige kalorier kom fra fedt) eller en portionskontrolleret diæt (med 33% af de samlede daglige kalorier fra fedt, der var designet til at sænke energiindtaget med 25%).

Vægttabet var omtrent det samme i de to grupper.
Deltagerne på den fedtreducerede kost tabte 2,9% af deres kropsvægt. Deltagerne på den portionskontrollerede diæt tabte 2,7% af deres kropsvægt.

Men det var deltagerne, der fik den fedtreducerede kost, hvis smagsløg i størst udstrækning blev mere sensitive overfor fedt.

Disse resultater giver støtte til ideen om, at fedtfattig kost giver øget mæthed og er velegnet til behandling af fedme.

Forskerne mener, at smagsløg, der er mere sensitive overfor fedt, kan forhindre, at vi spiser for meget fed mad.

Undersøgelsen bygger på en tidligere undersøgelse fra det samme forskerhold, som fandt, at personer, der er mere følsomme overfor smagen af fedt, har tendens til at spise mindre, og at overvægtige har en svækket smag for fedt, som giver dem øget tendens til at spise fedtrige fødevarer.

Kilde: Lisa P. Newman, Dieuwerke P. Bolhuis, Susan J. Torres and Russell S.J. Keast. Dietary fat restriction increases fat taste sensitivity in people with obesity. Obesity. Article first published online: 6 JAN 2016. DOI: 10.1002/oby.21357

Kommentar:

Mange overvægtige, som er på LCHF (kure med et meget højt indhold af fedt) er godt på vej til både at skade deres helbred og på længere sigt forværre deres vægtproblemer.

En af de væsentlige fordele ved Sikker Slank programmet er netop, at du ændrer og forbedrer følsomheden af dine smagsløg:

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab