Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 386, uge 07, 2016

Intensiv intervaltræning er mere effektivmotionscykel

En undersøgelse viser, at korte perioder med intensiv motion kan medvirke til at forebygge, udsætte og kontrollere type 2-diabetes, samt gøre det lettere at tabe sig.

Små mængder af meget intensiv motion er mere effektiv (især i forhold til den tid, du bruger på at motionerer) sammenlignet med motion, der tager længere tid, og er bedre til at optimere kroppens evne til at bruge og opbevare blodsukker.(1)

En anden undersøgelse viste for nylig, at høj højintens intervaltræning kan forbedre din appetitkontrol. (2)
Helt på linje med tidligere undersøgelser, der har vist noget lignende.

Kilder:
(1) C. Jelleyman, T. Yates, G. O'Donovan, L. J. Gray, J. A. King, K. Khunti, M. J. Davies. The effects of high-intensity interval training on glucose regulation and insulin resistance: a meta-analysis. Obesity Reviews, 2015; 16 (11): 942 DOI: 10.1111/obr.12317
(2) Sim AY, Wallman KE, Fairchild TJ, Guelfi KJ. Effects of High-Intensity Intermittent Exercise Training on Appetite Regulation. Medicine & Science in Sports & Exercise: November 2015 - Volume 47 - Issue 11 - p 2441–2449.

Kommentar:

Enhver form for motion, som du får gjort, er god motion.

Lange gåture i naturen er en god løsning, hvis du trænger til ro og afstresning. Men intensiv motion -- inkl. intensiv intervaltræning -- har andre fordele. Du forbrænder langt flere kalorier på kortere tid, kommer hurtigere i god form, og din krops evne til at håndtere sukker bliver bedre.

Læs evt. også:

Intensiv motion mindsker appetit

Intensiv motion kan mindske sult


Andre skrev + kommentar ...

Fokus på slankekure

Ifølge Fødevarestyrelsen kan du opnå et vægttab på ½-1 kilo om ugen ved at spise efter de officielle kostråd og dyrke mere motion, og der er stor chance for, at kiloene ikke kommer igen.

Den videnskabeligt set ukendte langtidseffekt for blodkredsløbet ved at være på en kur, hvor du spiser mere fedt og protein end anbefalet, er ifølge Fødevarestyrelsen bekymrende. Det giver sandsynligvis en større risiko for udvikling af hjertekarsygdomme på længere sigt. Læs mere

Kommentar:

Ja. Det er i den grad bekymrende, at så mange overvægtige er blevet lokket til at indtage vildt usunde mængder af animalske fødevarer (herunder proteiner og fedtstoffer) som en løsning på deres vægtproblemer.

Om nogle år vil de negative virkninger af disse usunde måder at spise på nok desværre begynder at vise sig i statistikkerne for blandt andet kræft og hjerte-kar-sygdomme.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab