Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 389, uge 10, 2016

Selv et lille vægttab giver stor sundhedsmæssig gevinstbadevægt

Svært overvægtige, som blot taber 5% af deres vægt, vil opnå betydelige sundhedsmæssige fordele. Det viser en ny undersøgelse offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Cell Metabolism.

Forsøget med 40 overvægtige mænd og kvinder sammenlignede for første gang de sundhedsmæssige fordele ved at komme 5%, 10% og 15% ned i vægt.

Selv om yderligere vægttab forbedrede den metaboliske sundhed endnu mere, var 5% vægttab nok til at reducere flere risikofaktorer for type 2-diabetes og koronar hjertesygdom.

Blandt de 19 personer, der tabte 5% af deres kropsvægt, blev betacellefunktionen (cellerne i bugspytkirtlen, der fremstiller insulin) forbedret betydeligt. Det samme gjorde insulinfølsomhed i fedtvæv, lever og skeletmuskulatur.

De ni deltagere, som tabte sig mere end 5%, viste yderligere forbedringer i betacellefunktionen og insulinfølsomheden i muskelvævet.

Kilde: Samuel Klein m.fl. Effects of Moderate and Subsequent Progressive Weight Loss on Metabolic Function and Adipose Tissue Biology in Humans with Obesity. Cell Metabolism. online 22 February 2016. doi:10.1016/j.cmet.2016.02.005

Kommentar:

Sats på at nå det vægttab, som du realistisk kan fastholde, frem for at tabe dig rigtig meget, og derefter tage på igen.

Det er langt bedre at kunne fastholde et vægttab på 5%, end det er at opnå et større vægttab, som du derefter kæmper en ulige kamp for at fastholde, indtil du har taget det meste på igen.

For de fleste svært overvægtige, er det realistisk at opnå og fastholde et vægttab på 5% af ens vægt.

Vejer du 120 kg vil det altså gøre en stor forskel for din sundhed, hvis du taber 6 kilo (såfremt du taber dig på en måde, som gør det muligt at fastholde vægttabet på de 5%).

Du kan jo altid -- efter at du i en periode har fastholdt et vægttab på 5% -- gå i gang med at tabe dig yderligere 5%.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab