Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 393, uge 16, 2016

Er pulverkure sikre?pulverkur

En diæt med et meget lavt kalorieindhold (op til 800 kcal dagligt), som stadig indeholder alle nødvendige næringsstoffer, giver et hurtigt vægttab.

For at sikre nok næringsstoffer uden at miste (ret meget) muskelmasse under vægttabet indtager den overvægtige på en så kaloriefattig diæt ofte et pulver med næringsstoffer som erstatning for et måltid. Pulveret er rig på proteiner og indeholder alle nødvendige vitaminer, mineraler mv.

Det er ofte en effektiv metode til at opnå et hurtigt vægttab (fx et nødvendigt vægttab før en operation e.l.).

Selv om vægttabet sjældent holder i længden, ønskede et hold forskere at finde ud af, om det var en sikker metode.

De gennemførte derfor en systematisk gennemgang og meta-analyse af den kliniske effektivitet i randomiserede kontrollerede forsøg.

På længere sigt var vægttabet moderat (givetvis fordi, de fleste ikke overholder kuren eller hurtigt tager på igen), men det viste sig også, at det er en sikker metode, som kun sjældent giver nævneværdige problemer.

Kilde: H. M. Parretti, P. Aveyard m.fl. Clinical effectiveness of very-low-energy diets in the management of weight loss: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Obesity Reviews. Volume 17, Issue 3, pages 225–234, March 2016
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/obr.12366/abstract

Kommentar:

Det vigtigste er, at en pulverkur følges op med nye sunde slankende vaner, ellers bliver det let (som med andre slankekure) en kortvarig fornøjelse.

En kur med måltidserstatninger (en "pulverkur") bør normalt kun gennemføres i samråd med ens læge (eller med lægens accept), og den bør være forbeholdt svært overvægtige, som ikke er i stand til at klare deres vægtproblemer på anden måde, og fx hvor vægttab er nødvendig for helbredes skyld.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab