Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 395, uge 18, 2016

Fasthold vægttabet i et år, og det hele bliver letterevægttab

Ny dansk forskning viser, at det kan blive meget lettere for svært overvægtige at fastholde et vægttab, hvis de klarer at holde vægten nede i et års tid.

Selv om det er en stor udfordring for svært overvægtige at tabe sig, er det en endnu større udfordring at fastholde et opnået vægttab.

En interessant og vigtig undersøgelse fra Københavns Universitet har givet os en ny indsigt i de komplekse processer forbundet med svær overvægt og vægttab.

Den viser, at når en overvægtig person fastholder et opnået vægttab i et år sker følgende:

1) Appetitten hæmmes, fordi der efter et års tid forekommer en stigning i de to appetithæmmende hormoner (CLP-1 og PYY) efter indtagelsen af et måltid sammenlignet med inden vægttabet.

2) Der er også mindre sult efter et år, fordi sulthomonet ghrelin falder til et normalt niveau. Mængden af hormonet steg umiddelbart efter vægttab men faldt igen til en normal mængde efter et år.

Med andre ord viser undersøgelsen, at hormonerne efter et år på en ny lavere vægt tilpasser sig, og derfor gør det meget lettere at opretholde den nye lavere kropsvægt.

Læs mere i pressemeddelelsen fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet.

Undersøgelsen er offentliggjort i the European Journal of Endocrinology

Det er en ubehagelig kendsgerning, at hvis du først har været overvægtig i længere tid, begynder din krop at betragte overvægten som den bedste vægt -- og vil forsvare den.

Hvis du kan tabe dig og derefter fasteholde dit vægttab længe nok, vil din krop opgive kampen for at tage på igen, for at komme tilbage til sit "set-punkt" (den overvægt, som kroppen over længere tid har lært er dens normalvægt).

Hormoner og andet, kroppen bruger, for at få dig til at spise mere og tage på, falder til ro, og det bliver væsentlig lettere at blive på den nye lavere vægt.

For svært overvægtige handler det først og fremmest om både at blive i stand til at tabe sig og derefter at finde en metode, som gør dem i stand til at fastholde den nye vægt i et års tid.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab