Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 396, uge 19, 2016

Slank med kartofler? kartofler

En australsk mand, Andrew Taylor, har sat sig for kun at spise kartofler i et år, for at bryde sin afhængighed af mad og for at tabe sig.

Vi vil helt sikkert se flere og flere overvægtige, der fristes til kun at spise kartofler, kun ris eller kun noget andet kulhydratrigt i lange perioder for at tabe sig. Vi vil givetvis både blive vidne til mange solskinshistorier og mange eksempler på, hvor galt det kan gå.

Indtil videre går det fint med Taylors vægttab, selv om han spiser lige så meget, som han har lyst til.

Han begyndte med en vægt på 151.7 kg . Efter 100 dage havde han tabt 32,1 kg, og var nede på 119,6 kg.

Undersøgelse og blodprøver hos lægen viser, at han klarer sig godt og er i fin form.

Taylor gør sit bedste for at holde hans kartofler "så kedelige som muligt," herunder ikke at bruge olie, for at omskole hans hjerne til at opnå trøst og følelsesmæssig støtte fra andre områder af livet end fra mad.

Halvfems procent af hans måltider er enten kogt, mosede eller bagte kartofler med en lille smule sauce eller urter og krydderier på toppen.

Taylor finder det overraskende let at følge kuren (bortset fra den første uges tid).

Og det er faktisk typisk for ekstremt ensformige diæter og kure, at det kun er svært de første dage.

Bortset fra nogle lettere misvisende betænkeligheder fra en diætist, er her en god artikel om hans projekt

Den type løsninger er gode til at bryde afhængighed af mad eller visse typer af fødevarer, men det er naturligvis helt unødvendigt kun at spise kartofler i et år, for at bryde en afhængighed.

En suppekur, pulverkur, kartoffeldiæt e.l. skal blot gennemføres, indtil abstinenserne forsvinder (det tager som regel en uge eller to), og derefter følges op af en sund og varieret kost, som ikke indeholder de fødevarer, som man er blevet afhængig af (i det mindste ikke i en lang periode).

Det kan naturligvis tage mere end en uge eller to at bearbejde psykologiske grunde til afhængighed eller til, at man i for høj grad søger nydelse, trøst eller belønning fra mad, men det kan man lige så godt bearbejde og forsøge at få styr på, imens man spiser mere varieret. Den fysiske afhængighed og abstinenser forsvinder hurtigt på den slags kure.

Vi vil givetvis -- efterhånden som kulhydrater får sit velfortjente comeback -- se flere personer gå i gang med den slags kure eller eksperimenter. De vil blive populære, fordi de er effektive.

Hvis du fx stort set kun spiser et fødemiddel -- fx kartofler eller ris -- kan du nemlig spise alt det, du har lyst til, og alligevel tabe dig samtidig med, at du får få bugt med en evt. afhængighed af usunde fødevarer.

Den slags diæter og kure kan tjene et formål for en kort periode, men er risikable på lidt længere sigt. Der er al for stor risiko for, at man kommer i underskud af vigtige næringsstoffer.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab