Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 403, uge 26, 2016

"Alt med måde" er ikke et godt slanketiplagkage

Flere tidligere undersøgelser har sat spørgsmålstegn ved, om det er særlig smart at følge rådet om at spise "alt med måde". Og to undersøgelser bekræfter, at det er et tvivlsomt kostråd. Også når det gælder vægttab.

Den ene undersøgelse viste, at en stor variation i kosten -- når man spiser mange forskellige fødevarer, men "alt med måde" -- faktisk var forbundet med mere af det usunde mavefedt. Personer, der spiser sundere, har ofte en mere begrænset variation i kosten.

Den anden undersøgelse viste, at "alt med måde" ikke var et godt råd, fordi der er meget stor forskel på, hvad den enkelte person lægger i ordene "med måde". Og jo mere vi kan lide en fødevare, desto større er den portion, som vi mener er en moderat portion eller en mådeholden portion -- jo større er tendensen til, at personen definerer en moderat portion som en større portion.

Vi er alt for dårlige til at vurdere, hvor meget vi egentlig spiser til, at "med måde" giver mening for de fleste.

Læs mere om de to undersøgelser i artiklen: Alt med måde

Det er naturligvis bedre at spise usund eller fedende mad med måde, end det er at spise uhæmmet meget af det, men ideen om, at vi uden problemer kan spise næsten hvad som helst, blot vi spiser det med måde, fungerer ikke for de fleste.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab