Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 407, uge 35, 2016

Svært overvægtige reagerer anderledes på mad

Hjernens belønningscentre hos svært overvægtige kvinder fortsætter med at reagere ved synet af fødevarer, også efter de har spist og ikke længere er sultne, i modsætning til slanke kvinder. Det viser en undersøgelse fra Southwestern Medical Center.

Forskerne sammenlignede hjernens aktivitet hos 15 svært overvægtige kvinder og 15 slanke kvinder.

Undersøgelse deltagere havde fastet i ni timer inden testen. De blev derefter bedt om at vurdere, hvor sultne de var, og blev hjernescannet, imens de så på billeder af mad. I løbet af de næste timer spiste kvinderne et måltid, der bestod af magert oksekød eller kylling, kartofler eller ris, grønne bønner, dåse-ferskner samt iste eller vand. Efter at have spist, skulle deltagerne igen vurdere deres mæthed, og de blev igen hjernescannet, imens de så på billeder af mad.

Selv efter, at de havde spist og var mætte, viste MRI scanninger, at hjernen hos de svært overvægtige kvinder blev ved med at reagere på billeder af mad på stort set samme måde, som da de var sultne.

Kilde: Nancy Puzziferri m.fl. Brain imaging demonstrates a reduced neural impact of eating in obesity. Obesity. First published: 19 February 2016. DOI: 10.1002/oby.21424
Pressemeddelelse fra universitetet

Kommentar:

Dette er endnu en undersøgelse, der viser, at hjernen reagerer anderledes på mad (sult og mæthed) hos svært overvægtige.

Undersøgelsen giver en sandsynlig forklaring på, hvorfor nogle svært overvægtige kan have en næsten vedvarende trang til at spise, selv om de ikke er sultne, men det er endnu usikkert, hvad den bedste løsning er.

En af de oplagte og umiddelbart gode løsninger eller forholdsregler som svært overvægtige kan tage er at vænne sig til at spise store mængder mad med høj slankeværdi.

Læs e-bogen Sikker Slank kort fortalt

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab