Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 411, uge 39, 2016

En skridttæller eller lignende hjælpemidler gør det ikke lettereskridttæller

Skridttællere og andet elektronisk udstyr, gør det ikke lettere at komme ned i vægt.

Faktisk har en undersøgelse offentliggjort i The Journal of the American Medical Association netop vist, at de personer, der bruger elektroniske hjælpemidler til at holde styr på, hvor meget de bevæger sig, tabte sig mindre end de personer, der ikke brugte disse apparater.

Den slags aktivitetsskærme ser derfor ikke ud til at kunne ændre vores adfærd på den måde, vi forventer.

Kort fortalt: 471 unge overvægtige mænd og kvinder, der ønskede at tabe sig, deltog i undersøgelsen.

De blev delt i to grupper, hvoraf den ene bar en skærm beregnet til at blive båret på overarmen, der kunne spore deres fysiske aktivitet og give feedback om antal skridt, kalorieforbrug osv.

Efter to år havde de deltagere, som bar og brugte skærmen, i gennemsnit tabt 3,5 kilo, men -- til forskernes store overraskelse -- havde de deltagere, som ikke brugte skærmen, tabt sig mere, nemlig i gennemsnit 5,9 kilo.

Kilde: Jakicic JM, Davis KK, Rogers RJ, et al. Effect of Wearable Technology Combined With a Lifestyle Intervention on Long-term Weight Loss: The IDEA Randomized Clinical Trial. JAMA. 2016;316(11):1161-1171. doi:10.1001/jama.2016.12858.
http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2553448

Undersøgelsens ledende forsker, Dr. John Jakicic, udtaler i en pressemeddelelse om undersøgelsen: "Mens brugen af bærbare enheder i øjeblikket er en populær metode til at spore fysisk aktivitet - skridt per dag eller kalorieforbrænding under motion -- viser vores resultater, at det ikke forbedrer vægttab eller fysisk aktivitet at tilføje dem til adfærdsmæssige rådgivning om vægttab, der omfatter fysisk aktivitet og reduceret kalorieindtag. Derfor bør man ikke i denne sammenhæng regne med disse enheder som redskaber til vægtkontrol i stedet for effektiv adfærdsmæssige rådgivning om fysisk aktivitet og kost."

Kommentar:

Forskerne er usikre på, hvorfor disse apparater ikke virker som de er tiltænkt, men det giver os (igen) et tegn på, at vi kommer længst med at satse på det, som betyder mest, når vi vil løse vægtproblemer.

Disse apparater kan fjerne fokus fra det, som betyder mest.

Når vi bruger vores energi og viljestyrke på det mindre vigtige, kan der være for lidt tilbage til det vigtigste -- at få ændret de kostvaner, der forårsager overvægten.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab