Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 415, uge 43, 2016

Tarmbakterier forbundet med fedt påbugfedt, stor mave maven

Forskere ved Kings College London har fundet en ny sammenhæng mellem de forskellige bakterier i menneskeafføring og niveauer af bugfedt.

Bugfedt er det fedt, der er gemt i bughulen nær en række vigtige indre organer og som er forbundet med højere risiko for metaboliske sygdomme såsom hjerte-kar-sygdomme og diabetes.

Forskerne gennemgik data fra 1.313 tvillingers afføringsprøver fra en anden undersøgelse (TwinsUK kohorten).

De fandt, at deltagere med større mangfoldighed af bakterier i deres afføring generelt havde mindre bugfedt.

Kilde: Michelle Beaumont, Jordana T. Bell m.fl.
Heritable components of the human fecal microbiome are associated with visceral fat. Genome Biology 2016 17:189. DOI: 10.1186/s13059-016-1052-7

Kommentar:

Det passer vist meget godt med den danske undersøgelse, som vi var inde på i denne artikel: Forbindelse mellem tarmflora og fedme, der viste, at omkring en fjerdedel af mennesker i den vestlige verden har færre tarmbakterier, færre forskellige bakterietyper og de har en dominans af bakterier, som har potentialet til at fremkalde en svag betændelse i tarmen og i hele kroppen. Undersøgelsen viste også, at personer, der har færre og mindre mangfoldige tarmbakterier, generelt er mere overvægtige.

En nylig gennemgang af undersøgelser, har dog vist stor usikkerhed vedr. mikrobiotaens (tarmfloraens) betydning for fedme (medmindre, at det kun er bugfedme, der øges ved en dårligere sammensat mikrobiota).

Der er med andre ord stadig meget, vi ikke ved angående mikrobiotaens indflydelse på vægten, men uanset, hvor stor betydning bakterierne i tarmene har på vægten, er det en god ide at sikre en sund mikrobiota.

En af de bedste kostvaner, overvægtige kan tilegne sig, er at spise en portion bladgrønt hver dag.

Læs evt. artiklen: Bladgrønt styrker de gavnlige bakterier i tarmen

Bladgrøntsager er også både fyldt med gavnlige næringsstoffer og plantestoffer samtidig med, at de er meget kaloriefattige.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab