Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 417, uge 45, 2016

Det tager måneder at tabe kiloene efter ferienferie

Når vi tager for os af retterne ved julebordet, påskebordet og alle de andre ferieborde, så tager det ofte flere måneder at tabe de kilo, vi har taget på, viser et nyt amerikansk studie.
Læs mere på videnskab.dk

Kilde: Weight Gain over the Holidays in Three Countries
N Engl J Med 2016; 375:1200-1202September 22, 2016DOI: 10.1056/NEJMc1602012

Kommentar:

På mange måder er det overskud af kalorier, vi indtager i ferieperioder, og ved specielle lejligheder en overset årsag til overvægt.

De fleste overvægtige indtager ikke for mange kalorier til hverdag. Der er nogenlunde balance i kalorieregnskabet -- og i de perioder, hvor overvægtige er i gang med at tabe sig, indtager de som regel væsentlig færre kalorier til hverdag, end de forbrænder.

Efter nogen tid på slankekuren (sædvanligvis efter de første ca. 5 kg vægttab), begynder vægttabet at stilne af eller helt stoppe, og mange overvægtige har svært ved at forstå, hvorfor i alverden, de ikke længere taber sig eller ikke taber sig så hurtigt, som de burde.

Her er problemet: Vi har alle svært ved at vurdere, hvor mange kalorier, vi egentlig indtager, og hvor få kalorier vi egentlig forbrænder. Det gælder især over længere tid.

Vi har tendens til at undervurdere:

Perioderne imellem slankekure (fra hvornår en kur opgives og en ny begynder), hvor mange har en tendens til i særlig grad at nyde de "forbudte" kækkerier, gør ikke det hele lettere.

Det er alle de "specielle lejligheder", hvor vi "giver los" eller blot tillader os selv at overspise for en stund, der på sigt gør det umuligt for de fleste at klare deres vægtproblemer.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab