Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 424, uge 02, 2017

Gentagne slankekure kan få vægten til at stige

Kvinde tager påGentagne slankekure kan føre til vægtøgning, fordi hjernen tolker kaloriefattige diæter som korte perioder med hungersnød og begynder at tilskynde personen til at lagre mere fedt til fremtidig mangel.

Dette kan forklare, hvorfor mennesker, der forsøger kaloriefattige diæter, ofte spiser for meget, når de ikke er på diæt, og derfor ikke kan holde vægten nede.

Omvendt vil folk, som ikke er på diæt, lære, at fødevareforsyninger er pålidelige, og at de derfor ikke behøver at oplagre så meget fedt.

Det viser en undersøgelse baseret på observationer af dyr.

Dyr reagerer på risikoen for fødevaremangel ved at tage på i vægt, hvilket er grunden til, at havens fugle er federe om vinteren, når frø og insekter er svære at finde.

Forskernes model forudsiger, at trangen til at spise stiger rigtig meget, efterhånden som personen forsætter diæten, og denne trang vil ikke aftage, når vægten stiger igen, fordi hjernen bliver overbevist om, at hungersnød er sandsynlig.

Kilde: A. D. Higginson and J. M. McNamara. An adaptive response to uncertainty can lead to weight gain during dieting attempts. Evolution, Medicine and Public Health. December 2016 (1): 369-380. doi: 10.1093/emph/eow031
Pressemeddelelse fra University og Exeter: Yo-yo dieting might cause extra weight gain

Kommentar:

En del af løsningen er at spise mere (ikke mindre) mad, når vil ned i vægt. Spis mad, som du kan spise store mængder af uden at tage på. Du skal kunne spise dig mæt og alligevel skabe et kalorieunderskud.

Læs artiklen: Slankekure eller nye kostvaner?

Lad være med at "gå på kur", derefter ikke at være på kur, derefter begynde en ny kur, derefter ikke være på kur ... osv.
Lær i stedet, hvordan du tilegner dig sunde kostvaner, som du derefter kan efterleve uden at være på kur.


Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab