Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 430, uge 08, 2017Skam pga. fedme skader både den psykiske og fysiske sundhed Skam

Svært overvægtige bliver ofte (eller føler ofte, at de bliver) stemplet som dovne, inkompetente, uinteressante, at de ikke har viljestyrke, og at de selv er skyld i deres vægtproblemer.

Smerten ved at være udsat for disse holdninger kan gå ud over sundheden, og øge risikoen for hjerte-kar-sygdomme og metabolisk sygdom. Det viser en ny undersøgelse.

Ud over de uheldige virkninger, som fedme og depression har på helbredet, var udsættelse for disse forudfattede meninger i sig selv forbundet med øget risiko for hjerte-kar-sygdomme og metabolisk sygdom.

Læs mere om metabolisk syndrom, og hvad man kan gøre ved det her: Det metaboliske syndrom

Når folk skammer sig over deres vægt, er de mere tilbøjelige til at undgå motion og indtage flere kalorier for at klare den stres, som deres skam forårsager.

Tidligere undersøgelser har vist, at når svært overvægtige udsættes for (eller evt. blot føler, at de udsættes for) nedladende udtalelser eller holdninger pga. deres vægt, påvirker det dem negativt -- både psykisk og fysisk. Det forårsager en fysiologisk stress-respons som fx øget inflammation og cortisol-niveauer, og det kan fremme usund adfærd såsom overspisning og at undgå fysisk aktivitet.

Kilde: Rebecca L. Pearl, Naji Alamuddin m.fl. (2017), Association between weight bias internalization and metabolic syndrome among treatment-seeking individuals with obesity. Obesity, 25: 317–322. doi:10.1002/oby.21716

Kommentar:

At se ned på andre, fordi de er anderledes -- uanset om det er pga. deres vægt, hudfarve, overbevisning eller andet, der ikke er, som det "bør" være -- er en kedelig tendens hos nogle personer, og endda visse medier.

Næsten lige så slemt er det, at ideen om, at overvægt blot skyldes mangel på viljestyrke eller dovenskab, er helt hen i vejret.Kosttilskud fragtfrit


Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab