Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 444, uge 22, 2017Professor opfordrer til at glemme fokus på badevægten

Mere end hver sjette dansker er fed. Det er svært at gøre noget ved, og fokus bør heller ikke være på vægt.

Ifølge den seneste opdatering fra Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) er 14,9 procent af de voksne danskere overvægtige. Det er farligt for sundheden, men der er ingen let løsning.
Læs mere på politiken.dk

Professor Kim Overvad har ret i, at hurtige løsninger være direkte sundhedsskadelige, som han skriver i artiklen.

Han siger blandt andet: ... "vi har ikke så mange specifikke kostråd ud over at droppe fastfood og læskedrikke. Og så har vi en idé om, at fysisk aktivitet er vigtigt".

Vi ved egentlig ret præcist, hvad der skal til, for at komme ned i vægt -- at indtage færre kalorier, end vi forbrænder -- men har indtil nu manglet en god løsning på, hvordan vi bedst sikrer et kalorieunderskud, som er til at holde ud i det lange løb, så det bliver muligt at fastholde de vægttab, vi opnår.Højrisiko overvægt vejer tungt hos 55-75-årige danskere

En undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet blandt 55-75-årige danskere viser, at såkaldt højrisiko overvægt er den mest udbredte risikofaktor i aldersgruppen. Den type overvægt er forbundet med en høj risiko for at udvikle sygdomme som type 2-diabetes og hjerte-karsygdomme.
Læs mere på food.dtu.dk


Mytedræber: Små tallerkener får os ikke til at spise mindre. Tværtimod

Den gængse myte om, at en mindre tallerkenstørrelse kan få os til at spise mindre, holder ikke stik ifølge en britisk forsker. Små tallerkener får os faktisk til at spise mere, viser hans forsøg.

Et forskerteam gennemgik og analyserede alle tilgængelige studier om, hvorvidt en mindre tallerken vil få os til at spise mindre mad, og de konkluderede, at evidensmængden for de mindre tallerkener ikke var overbevisende. De fandt tværtimod en tendens til at spise mere af små tallerkener, fordi vi tager to portioner, nu da den første portion var så lille.
Læs mere på videnskab.dk >>

Kommentar:

Jeg har tidligere brugt nyheden om, at små tallerkener kan få os til at spise mindre. Det er altså ifølge den nye undersøgelse et tvivlsomt tip.


Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab