Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 447, uge 25, 2017Vegetarkost er næsten dobbelt så effektiv til vægttabkvinde med appelsin

Vegetarkost er ikke alene væsentlig mere effektiv til at opnå vægttab, sammenlignet med en traditionel kaloriefattig kost, men forbedrer også stofskiftet ved at mindske muskelfedt.

Tab af muskelfedt forbedrer sukker- og fedtstofskiftet, hvilket er særlig vigtig for mennesker med metabolisk syndrom og type 2-diabetes, udtaler den ledende forfatter, Dr. Hana Kahleová.

74 patienter med type 2-diabetes blev tilfældigt udvalgt til enten at følge en vegetarkost eller en konventionel diabetikerkost. Den vegetariske kost bestod af grøntsager, korn, bælgfrugter, frugt og nødder, med animalske produkter begrænset til højst en portion fedtfattig yoghurt pr. dag.

Den konventionelle diabetikerkost fulgte de officielle anbefalinger for diebetikere.

Begge måder at spise på indeholdt 500 færre kcal per dag i forhold til, hvad deltagerne plejede at spise.

Det viste sig, at vegetarkosten var næsten dobbelt så effektiv til at reducere kropsvægten, hvilket resulterede i et gennemsnitligt vægttab på 6,2 kg sammenlignet med 3,2 kg for den konventionelle kost.

Dr. Kahleová udtaler i en pressemeddelelse: "Vegetarkost viste sig at være den mest effektive kost til vægttab, men vi påviste også, at en vegetarisk kost er meget mere effektiv til at reducere muskelfedt og dermed forbedre metabolismen. Dette fund er vigtigt for folk, der forsøger at tabe sig, herunder dem, der lider af metabolisk syndrom og/eller type 2-diabetes. Men det er også relevant for alle, der tager deres vægtkontrol seriøst og ønsker at forblive slanke og sunde."

Kilde: Hana Kahleova m.fl. The Effect of a Vegetarian vs Conventional Hypocaloric Diabetic Diet on Thigh Adipose Tissue Distribution in Subjects with Type 2 Diabetes: A Randomized Study. Journal of the American College of Nutrition, 2017; 1
DOI: 10.1080/07315724.2017.1302367

Pressemeddelelse om undersøgelsen: Vegetarian diets almost twice as effective in reducing body weight, study finds 


Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab