Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 451, uge 33, 2017Fedme i barndommen giver varige skader

Fedme i barndom

Fedme i barndommen har langsigtede sundhedsmæssige konsekvenser, der strækker sig ind i voksenalderen. Det afslører en undersøgelse, der er offentliggjort i tidsskriftet Obesity Reviews.

Forskerne analyserede data, der var indsamlet fra over 300.000 deltagere på tværs af 18 studier, og kunne se øget skade på arterierne og øget sandsynlighed for præ-diabetes hos de deltagere, der var svært overvægtige i barndommen. En øget fortykkelse af vigtige arterier giver øget sandsynlighed for, at en person kommer til at lide af hjerte-kar-sygdomme.

Blandt andet vægt og taljeomkreds blev målt på 300.000 børn (med en gennemsnitlig alder på 10 år) og sammenlignet med resultater indsamlet fra de samme deltagere ca. 25 år senere.

Forskere opdagede, at overvægtige børn havde forstadier til diabetes (en manglende evne til i tilstrækkeligt omfang at omsætte glukose, hvilket senere kan føre til diabetes) og fortykkelse af arterier i voksenalderen.

Kilde: Ajala, O., Mold, F., Boughton, C., Cooke, D., and Whyte, M. (2017) Childhood predictors of cardiovascular disease in adulthood. A systematic review and meta-analysis. Obesity Reviews, doi: 10.1111/obr.12561.

Pressemeddelelse fra University og Surrey

Kommentar:

Forældre til overvægtige børn bør indføre kost- og motionsvaner i familien, som forebygger eller afhjælper problemer med fedme.

Det er muligt at begrænse effekten af de skader, der evt. allerede er sket pga. fedme i barndommen, ved at gennemføre forbedringer i kost og livsstil. Især mere motion og sundere kost.Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab