Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 455, uge 37, 2017Svært overvægtige mangler mæthedshormonerspiser

Personer med svær overvægt har en hæmmet følelse af mæthed, fordi de frigiver færre mæthedshormoner end folk med normal vægt.

Slimhinden i den øvre mave-tarmkanal er hjemsted for højt specificerede celler, de såkaldte enteroendocrine celler, der konstant analyserer indholdet af den mad, vi har spist. Under et måltid frigør de mæthedshormoner i blodbanen, som signaliserer til kroppen, at nu er det nok, og at vi bør stoppe med at spise.

Forskerne påviste, at antallet af enteroendokrine celler hos svært overvægtige mennesker er signifikant lavere end hos mennesker med normal vægt. Dette fører til en reduceret frigivelse af mæthedshormoner, som igen fører til ændret appetit.

Undersøgelsen viser, at der er strukturelle forskelle mellem slanke og svært overvægtige mennesker, hvilket kan forklare en mindre følelse af mæthed hos svært overvægtige.

Kilde: Bettina K. Wölnerhanssen m.fl. Deregulation of transcription factors controlling intestinal epithelial cell differentiation; a predisposing factor for reduced enteroendocrine cell number in morbidly obese individuals. Scientific Reports (2017), doi:10.1038/s41598-017-08487-9
Pressemeddelelse om undersøgelsen

Kommentar:

Dette er en af flere faktorer, som gør vægttab -- og især at fastholde et vægttab -- til en umulig udfordring for svært overvægtige, medmindre tingene gribes rigtigt an.Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab