Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 459, uge 44, 2017Usund kalorierig mad er næsten dobbelt så distraherende som sund mad

kalorierig mad frister mere

Selv når folk arbejder koncentreret, kan billeder af kager, pizza og is distrahere dem - og disse billeder er næsten dobbelt så distraherende som billeder af sunde fødevarer. Det konkluderer en ny undersøgelse, som også viste, at deltagerne i undersøgelsen, ikke fandt junkfood mere interessant end kål, efter de havde spist to stykker slik.

Undersøgelsen understreger, at folk oftest foretrækker fedtrige og/eller sukkerrige fødevarer.

Først skabte forskerne en kompliceret computeropgave, hvor mad var irrelevant, og bad en gruppe deltagere om at finde svarene så hurtigt som muligt.

Imens deltagerne arbejdede flittigt, blinkede billeder i skærmens periferi. Hvert billede var kun synligt i 125 millisekunder, hvilket er for hurtigt til, at deltagerne fuldt ud kunne opfatte, hvad de så. Billederne var en blanding af billeder af fedtrige fødevarer med højt kalorieindhold, sunde fødevarer og ting, der ikke var mad.

Alle billederne distraherede deltagerne fra opgaven, men forskerne fandt, at ting som donuts, kartoffelchips, ost og slik var cirka dobbelt så distraherende. De sunde madbilleder - som gulerødder, æbler og salater - var ikke mere distraherende for deltagerne end billeder af ting, som ikke var fødevarer, fx cykler, lamper og fodbolde.

Dernæst genskabte forskerne eksperimentet, men lod en ny gruppe af deltagere spise to stykker slik, inden de begyndte med arbejdet på computeren. Forskerne var overraskede over, at disse deltagerne ikke blev mere distraherede af de fedtrige og kalorierige madbilleder, end de gjorde af billeder af sunde fødevarer og andre ting.

Resultatet af undersøgelsen viser, at synet af fedtrige/kalorierige fødevarer eller junkfood let kan distrahere os - i det mindste indtil vi spiser lidt af det.

Kilde: Cunningham, C.A. & Egeth, H.E. Psychon Bull Rev (2017). The capture of attention by entirely irrelevant pictures of calorie-dense foods. https://doi.org/10.3758/s13423-017-1375-8

Pressemeddelelse om undersøgelsen

Kommentar:

Hvis du ønsker at undgå usunde kalorierige fødevarer, kan du gøre det lettere for dig selv ved:

Artiklen også bragt i Ugeskrift for lægfolkKunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab