Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 46

Mejeriprodukter gør dig ikke slankere

Mejeri-industrien i USA vil bruge millioner på at markedsføre mejeriprodukter som en vigtig del af slankekuren. Det har fået en gruppe af læger til at sagsøge mejerigiganter i USA.

Lægers komite for ansvarlig medicin (The Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM) sagsøger numejeriindustrien i USA. De ønsker at stoppe en storstilet annonce-kampagne, der har til formål at få forbrugerne til at tro, at mælk fremmer vægttab.

"For at dæmme op for et faldende salg og forbedre deres bundlinie, vil mejeriindustrien narre amerikanerne til at tro, at mælk og andre mejeriprodukter er magiske løsninger til vægtkontrol," siger Dan Kinburn, PCRM ledende juridiske rådgiver. "... Vi vil ikke fortsatte med at lade disse påstande være uimodsagt."

Mejeriindustriens slankekampagne er udelukkende baseret på to mindre studier, hvor der er anvendt tvivlsomme metoder, ledet af Michael Zemel, Ph.D., en industri-finansieret forsker fra universitetet i Tennessee. Siden 1998 har Zemel accepteret ca. 1.975.000 dollars (ca. 12 millioner kr.) fra mejeri-industrien. Han har også patenteret sit slankeprogram og udlejet det til den internationale mejeriforening (the International Dairy Foods Association"). Annoncørerne betaler Zemel for at bruge hans såkaldte "kalcium-nøgle"-slankeprogram, hvilket for tiden er mere end 50.000 dollars årligt (ca. 300.000 kr.).

"Den overvældende vægt af videnskabelig bevis bekræfter, at mejeriprodukter enten giver øget vægt eller i bedste fald ingen virkning har overhovedet," udtaler Amy Lanou, Ph.d., senior ernæringsforsker hos PCRM. "Siden 1989 er der foretaget 35 kliniske forsøg som har udforsket sammenhængen mellem mejeriprodukter og/eller kalktilskud og kropsvægt. 31 af disse forsøg fandt ingen sammenhæng. To viste at mælk og andre mejeriprodukter medvirkertilvægtstigning. Kun de to studier ledet af Zemel har fundet, at mejeriprodukter medvirker til både vægt- og fedttab, når deltagerne også indtog færre kalorier for at tabe sig," udtaler Lanou.
(PCRM online July 2005)

Kommentar:

Vi har haft emnet oppe tidligere
http://www.slankenyt.dk/slankenyt42.htm

Til alle tider er overvægtige blevet narret og snydt til at følge usunde/tvivlsomme diæter og kure. I de senere år er de såkaldte proteinkure (Atkins m.fl.).

Om det er fordi visse ernæringseksperter og læger har økonomiske interesser i at anbefale bestemte kure, fødevarer eller præparater, når de udtaler sig om slankemetoder, er ikke altid let at gennemskue.

De sidste års "protein-hysteri", har fået mange til at overspise i kød eller andre animalske fødevarer i håbet om at det ville få dem ned i vægt eller øge deres velbefindende.

Mange har øget indtagelsen af magre mejeriprodukter, fordi de er blevet fortalt, at det hjælper dem med at tabe sig.

Tommelfingerregler:

PLANTEFØDE hjælper dig med at kontrollere vægten og gavner din sundhed.

ANIMALSKE FØDEVARER medvirker let til overvægt og kan give helbredsproblemer.

Tab dig på en sund og sikker måde ved at følge programmet i bogen Sikker Slank
http://www.sikkerslank.dk
http://www.nomedica.dk/hvordan_slank.htm

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab