Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 460, uge 46, 2017Faste hver 3. dag har gavnlige virkninger og giver vægttabvand, faste

Det, der bliver kaldt intermitterende faste er i løbet af de sidste ca. 10 år blevet mere og mere populær, efterhånden som forskning har vist gavnlige virkninger. Intermitterende betyder "med mellemrum" og vil sige, at man gennemfører en eller anden form for faste fx hver anden eller tredje dag.

Nu har en undersøgelse vist, at mus, der fastede hver 3. dag i 16 uger fik bedre stofskifte og forbrændte mere fedt.

Der var ingen begrænsning på, hvor mange kalorier musene kunne indtage de dage, de spiste.

Deres kalorieindtag blev ikke justeret. Efter fire måneder vejede musene i fastegruppen mindre end musene i kontrolgruppen, som ikke fastede.

Musene i den gruppe, der fastede, dannede mindre hvidt fedt og mere af det brune fedt (som i større udstrækning forbrænder kalorier og producerer kropsvarme). Deres glukose- og insulinsystemer forblev også mere stabile. I et yderligere forsøg kunne forskerne allerede se samme fordele efter kun seks uger med intermitterende faste.

"Intermitterende faste uden reduktion i kalorieindtag kan være en forebyggende og terapeutisk tilgang mod fedme og metaboliske lidelser," udtaler en af de ledende forskere Kyoung-Han Kim.

Kilde: Kyoung-Han Kim, Yun Hye Kim m.fl. Intermittent fasting promotes adipose thermogenesis and metabolic homeostasis via VEGF-mediated alternative activation of macrophage. Cell Research advance online publication 17 October 2017; doi: 10.1038/cr.2017.126

Kommentar:

Jeg anbefaler sjældent faste som en god metode til vægttab, men for dem, der ikke kan eller ønsker at ændre ret meget på deres kost, kan faste være en slags løsning, hvor du næsten kan fortsætte med at spise, som du plejer, men fx "blot" faster hver 3. dag. En bedre metode, som også er langt lettere og sjovere i det lange løb, er at følge Sikker Slank programmet.Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab