Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 463, uge 10, 2018


Du tager på i midalderen, hvis du ikke øger din fysiske aktivitetMotion i midalderen

Fakultetet for Idræt og Sundhedsvidenskab ved Jyväskylä Universitet har undersøgt, hvordan ændringer i det daglige antal skridt er relateret til ændringer i body mass index (BMI).

I løbet af en fireårig periode øgede deltagerne i en undersøgelse deres daglige antal skridt betydeligt. Ca. 25% af forskningsdeltagerne tog mere end 2.000 ekstre skridt dagligt, mens ca. 19% tog færre skridt.

De deltagere, hvis samlede antal skridt voksede med mere end 2.000 i opfølgningsperioden, opretholdt deres BMI på samme niveau gennem årene. I modsætning hertil steg BMI for dem, hvis antal daglige skridt var på samme niveau eller faldt.

Kilde: Kasper Salin, Tuija Tammelin m.fl. Changes in Daily Steps and Body Mass Index and Waist to Height Ratio during Four Year Follow-Up in Adults: Cardiovascular Risk in Young Finns Study. Int. J. Environ. Res. Public Health 2017, 14(9), 1015; doi:10.3390/ijerph14091015

Pressemeddelelse fra University of Jyväskylä: Middle age fattens you up if you do not increase your physical activity

Kommentar:

Resultatet af undersøgelsen passer fint med det faktum, at motion i sig selv ikke er en god metode til vægttab (med undtagelse af rigtig meget motion), men at motion gør det lettere at fastholde den vægt, du har.

Du tænker måske, at du altså ikke er særlig interesseret i at fastholde din vælg. Du vil NED i vægt ... og det kan kun gå for langsomt!

Fair nok. Det er sikkert også derfor, at du læser artikler som denne om overvægt og vægttab.

Pointen er, at nok motion kombineret med en god måde at tabe sig på, gør det væsentlig lettere at fastholde de vægttab, du opnår.

Hvis ikke du kan fastholde de vægttab, du opnår, og tager på igen efter dine vægttab, er det på længere sigt kun humøret der falder, og ikke dine vægt.

Al motion tæller med. En skridttæller kan være et fint værktøj, men undgå at fokuserer ensidigt på skridt eller på egentlig motion. Det hele tæller med, også havearbejde, bilvask, gulvvask, leg med ungerne og alt muligt andet, der giver øget bevægelse. Koncentrer dig blot om at få mere og mere bevægelser ind i den hverdag.


Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab