Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 464, uge 16, 2018


Mindre risiko for overvægt og fedme, hvis du spiser langsomtSpiser langsomt

Hvis du begynder at spise langsommere, dropper snacks efter aftensmaden og helt stopper med at spise to timer før sengetid, har du sandsynligvis lettere ved at tabe dig.

Disse ændringer i kostvaner var stærkt forbundet med mindre fedme, lavere vægt (BMI) og mindre taljeomkreds.

Det viser en undersøgelser, hvor forskerne baserede deres konklusion på data om sundhedsforsikring for 59.717 mennesker med diabetes.

I forhold til dem, der plejede at skovle deres mad ind, var de personer, der droppede snacks efter aftensmaden og slet ikke spiste noget to timer før sengetid, 29 % mindre tilbøjelige til at være overvægtige, og hvis de også spiste langsomt var de hele 42 % mindre tilbøjelige til at veje for meget.

Eftersom der er tale om et observationsstudie, kan der ikke drages konkrete konklusioner om årsag og virkning. Ikke desto mindre har det at spise hurtigt været forbundet med nedsat glucosetolerance og insulinresistens. Dette er måske fordi, at det kan tage længere tid for hurtigspisere at blive mætte.

Kilde: BMJ. "Slow eating speed may be linked to weight loss: Along with cutting out after dinner snacks and not eating within 2 hours of going to sleep." ScienceDaily. ScienceDaily, 12 February 2018. <www.sciencedaily.com/releases/2018/02/180212190938.htm>.


Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab