Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 467, uge 22, 2018


Cykelture hjælper vægten nedcykler

Forskning fra Københavns Universitet viser, at cykling til arbejdet er lige så effektiv som fysisk træning i fritiden, hvis du vil tabe dig.

Efter et halvt år havde tre motionsgrupper, som alle forbrændte samme antal kalorier med motion, opnået reduceret fedtmasse sammenlignet med en kontrolgruppe. I gruppen med høj træningsintensitet var fedtmassen reduceret med 4,5 kg fedt i forhold til kontrolgruppen. For moderat intensitet gjaldt det 2,6 kg fedt, mens det i cykelgruppen var 4,2 kg fedt.

Det interessante ved undersøgelsen var også, at alle tre motionsgrupper opnåede et fedttab uden at miste muskelmasse, som ellers er almindeligt, hvis man taber sig uden motion og kun skærer ned på kalorierne.

Det ser altså ikke ud til at være nødvendigt at indtage mere protein for at bevare muskelmassen under vægttab, når blot du inkluderer motion i dit slankeprogram og forudsat, at din kost indeholder nok protein.

WHO anbefaler 0,8 g/kg/dag. De fleste danskere får en del mere end det, og behøver ikke at ændre på kostens proteinindhold, når de går i gang med at tabe sig, men det kan være fint at satse på et proteinindtag på mindst 1 gram protein pr. kilo, du vejer.

Det er bedst og sundest, hvis de fleste eller alle proteiner i din kost kommer fra vegetabilske fødevarer.

Det bedste du kan gøre for at bevare din muskelmasse og -styrke under vægttab er at få nok protein i din kost og dyrke daglig motion (fx cykle til og fra arbejde som i ovennævnte forsøg).


Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab