Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 471, uge 35, 2018


Motion mindsker arvelig tilbøjelighed til fedme hos ældre

Ældre cykler

Hvis du er kommet op i årene og føler, at det er fint, at hænge lidt meget i sofaen, er det måske en god ide at ændre mening.

En undersøgelse viser, at kvinder over 70 år, som er fysisk aktive, reducerer den indflydelse deres gener har på, om de udvikler fedme.

Forskere studerede 8.206 kvinder, som alle var over 70 år gamle.

Det viste sig, at en genetisk forbindelse med BMI var stærkest hos stillesiddende kvinder og svagest hos kvinder, der rapporterede et højt niveau af fysiske fritidsaktiviteter.

"Vores arbejde tyder på, at ældre kan overvinde deres skæbne for fedme - givet af deres forældre - gennem motion," udtalte chefforsker Ochs-Balcom

Kilde: Heather M. Ochs-Balcom m.fl. Physical activity modifies genetic susceptibility to obesity in postmenopausal women. Menopause. Publish Ahead of Print():, MAY 2018. DOI: 10.1097/GME.0000000000001134

Kommentar:

Interessant, at motion kan modvirke arvelig tilbøjelighed til fedme.

Eftersom vægttab af betydning stort set kun kan opnås ved at ændre kostvaner, er det vigtigt at fokusere på at indføre de bedst egnede kostvaner.

Det er kendt, at motion har mange vigtige funktioner — blandt andet fordi motion er med til at bevare muskler og knogler under vægttab, og fordi motion på flere måder gør det lettere at fastholde de vægttab, du opnår.

Er du arvelig disponeret for fedme, er det ifølge denne undersøgelse endnu en god grund til at inkludere motion i dit slankeprogram.


Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab