Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 484, uge 08, 2019


Rent sundhedsmæssigt er et hurtigt vægttab ikke bedre end et langsomt vægttab

citronvand

Hurtigt vægttab er ikke nødvendigvis en fordel.

I en undersøgelse, der involverede 11.283 patienter, konkluderede forskerne, at det rent sundhedsmæssigt ikke betyder noget, om du taber dig langsomt eller hurtigt. Det er det samlede vægttab, der betyder noget.

Normalt anbefales et vægttab på ½-1 kg om ugen, da et hurtigere vægttab er forbundet med en lidt højere risiko for galdesten.

"Med det samme kilo for kilo vægttab, er der ingen forskel i form af sundhedsmæssige fordele, om du taber sig hurtigt eller langsomt," udtaler Jennifer Kuk, associate professor fra York University's Faculty of Health, "Men i betragtning af risikoen for galdesten ved hurtigere vægttab, er forsøg på at tabe sig med den anbefalede ½-1 kg om ugen den mest sikre løsning."

Kilde: Jennifer L. Kuk, Rebecca A. G. Christensen, Sean Wharton. Absolute Weight Loss, and Not Weight Loss Rate, Is Associated with Better Improvements in Metabolic Health. Journal of Obesity. Volume 2019, Article ID 3609642. DOI: 10.1155/2019/3609642.

Kommentar:

Som en tidligere undersøgelse har vist, kan et hurtigere vægttab dog virke motiverende, så det er lettere at fortsætte et slankeprojekt.

Læs artiklen: Hurtigere vægttab giver bedre resultater


Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab