Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 491, uge 35, 2019


Børn og unge, der drilles med deres vægt, tager mere på

Børn og unge, der sagde, at de blev drillet eller latterliggjort pga. deres vægt, tog 33% mere på hvert år sammenlignet med en lignende gruppe, der ikke blev drillet, ifølge forskere ved National Institutes of Health.

Resultaterne ser ud til at være i modstrid med den ide, at drillerier kan motivere unge til at ændre deres adfærd og forsøge at tabe sig.

Forskerne fulgte 110 unge og fandt, at unge, der oplevede meget drilleri, i gennemsnit tog 200 gram mere på hvert år end dem, der ikke blev drillet med deres overvægt.

Forskerne mener umiddelbart, at øget vægtstigning hos de unge, der bliver drillet med deres vægt, enten skyldes, at drillerierne får de unge til at spise mere usundt og dyrke mindre motion — eller at den stress, som drillerierne forårsager, frigiver mere af hormonet kortisol (som kan føre til vægtstigning).

Kilde: NIH/Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development. "Being teased about weight linked to more weight gain among children." ScienceDaily. ScienceDaily, 30 May 2019. <www.sciencedaily.com/releases/2019/05/190530101213.htm>.

Kommentar:

Vi ved, at stress er forbundet med overspisning og overvægt.

Vi ved, at mobning er forbundet med stress og evt. skam.

Det er sandsynligt at også voksne, der drilles med deres vægt (eller som føler, at andre ser ned på dem på grund af deres vægt), vil have øget tendens til at overspise og tage på.

Læs også:

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab