Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 503, uge 10, 2020


Fører det til vægttab eller vægtstigning at springe morgenmaden over?

Morgenmad på sengen

Faktum er, at ingen helt ved om eller i hvilken udstrækning, morgenmad gør nogen forskel. Hvis det gør en forskel rent vægtmæssigt, om du spiser morgenmad eller springer den over, er forskellen i hvert fald lille.

En metaanalyse af randomiserede kliniske forsøg, der kiggede på morgenmadens effekt på vægt og energiindtag, udfordrer den almindelige opfattelse af, at det hæmmer stofskiftet og fører til overspisning senere på dagen, hvis vi springer morgenmaden over.

"Vi får at vide, at morgenmad hjælper vores stofskifte, og det at springe den over vil gøre os meget mere sultne, så vi overspiser og tager på," udtaler forsker Tim Spector om undersøgelsen. "Vi har simpelthen ikke nok evidens til at støtte eller afvise ideen om, hvorvidt morgenmad påvirker kropsvægten."
___

Interessant er det, at en undersøgelse viser, at senere morgenmad samtidig med tidligere aftensmand (en længere daglig fasteperiode/kortere spiseperiode) faktisk har en overraskende positiv virkning — også på vægten.

De deltagere i undersøgelsen, der ændrede tidspunkterne for deres måltider, så de spiste morgenmad 90 minutter senere og aftensmad 90 minutter tidligere, tabte i gennemsnit mere end dobbelt så meget kropsfedt som deltagerne i kontrolgruppen, der spiste deres måltider som normalt.

Læs mere: Senere morgenmad og tidligere aftensmad giver øget fedttab

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab