Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 507, uge 20, 2020


En fedtfattig plantebaseret kost er bedre til vægttab end en animalsk baseret ketogen kost

Plantebaseret kost

Forskere har nu i et grundigt studie undersøgt, om en fedtfattig plantebaseret kost eller en animalsk baseret kulhydratfattig kost er bedst til vægttab.

20 voksne spiste i 14 dage frit (ad libitum) af enten en fedtfattig plantebaseret kost (75,2% kulhydrat, 10,3% fedt) eller en animalsk baseret ketogen, kulhydratfattig kost (75,8% fedt, 10,0% kulhydrat) i to uger efterfulgt at to uger på den anden kost.

Tre daglige måltider plus snacks svarende til det dobbelte af hvert individs anslåede energibehov blev stillet til rådighed, og forsøgspersoner blev bedt om at spise så meget eller så lidt, de havde lyst til.

Energiindtagelse var imidlertid i gennemsnit 689 kcal lavere dagligt, når deltagerne spise en fedtfattig plantebaseret kost sammenlignet med, når de spiste den animalske, ketogene, kulhydratfattige kost.

Det var ingen signifikant forskelle i appetitvurderinger eller glæde af måltiderne.

Når deltagerne spiste plantebaseret, tabte de mere fedt og indtog færre kalorier dagligt, fordi de blev mæt af færre kalorier.

Selv om personernes blodsukker naturligvis faldt på den kulhydratfattige kost, forårsagede kosten faktisk levere glucosetolerance (de var reelt på vej til at udvikle insulinresistens).

Kilde: A plant-based, low-fat diet decreases ad libitum energy intake compared to an animal-based, ketogenic diet: An inpatient randomized controlled trial

Kommentar:

Som beskrevet i Sikker Slank-programmet er en fedtfattig plantebaseret kost (som stadig indeholder nok af de essentielle fedtsyrer) en sund og sikker måde at tabe sig på. En plantebaseret kost kan sammensættes på flere måder, så den passer til netop til din lyst og hverdag.

En plantebaseret kost kan være med eller uden animalske fødevarer. Der er MANGE muligheder.

Læs evt. mere i e-bogen Plantebaseret kost for alle.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab