Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 86. Uge 23, 2007

  1. Mail: Proteinkure
  2. Mail: Vedr. Slank med protein?
  3. Fiskeolie og motion hjælper med at fordrive fedtet

1) Mail: Proteinkure

Efter slankenyt nr. 83 hvor jeg omtalte en undersøgelse, der bekræfter risikoen ved meget proteinrige kure, modtog jeg følgende mail:

Kære John

Det er jo netop det der bekymre mig. De slankekure hvor man siger til folk at de ikke må få ris, pasta og kartofler må da være usunde. Jeg har prøvet at kostberegne på det materiale som de uddeler til folk og proteinindholdet er tæt på 50 % (47 %) I stedet for pasta, ris og kartofler spiser disse personer mange æg, hytteost og magert kød samt oste og dertil knækbrød som nu pludselig er blevet det helt store hit, hvad er der nu galt i rugbrød?

Hvis jeg ser på kostanbefalingerne er protein jo sat til mellem 10 og 15 % og dette er jo et pænt højt for at dække alles gennemsnitlige behov.

Dvs. at man skal af med 35 - 40 % protein igen, og det foregår jo gennem nyrerne som så bliver overbelastet, det må da være et problem. Det er en skam at ingen rigtig ved hvor meget der er for meget, når man ved hvor meget der er for lidt.

Hilsen Ellen

Kære Ellen

Ja, de kure er usunde!

En kost tæt på 50 % energi fra protein (hvor det meste er fra animalske fødevarer) er virkelig usund.

Jeg mener, at det er meget uansvarligt, når kostvejledere og såkaldte eksperter anbefaler den slags kure, som kun vil øge risikoen for kræft, hjerte-kar-sygdomme, gigt mv.

Rugbrød og andet fuldkornsbrød er sundt.

Den bedste bog om protein er bogen The China Study.

Læs evt. mere her om protein og proteinkure

Med venlig hilsen
John Buhl


2) Mail: Vedr. Slank med protein?

Vi har nu i nogle måneder været på Herbalife Kuren, hvor man netop spiser meget protein pulver.

Vi laver 1 til 2 gang om dagen en smoothie i blenderen bestående af multifrugt juice, masser af frugt (både frostfrugt der optøs i micro'en + banan/melon mm.) samt isterninger, som vi så putter det her pulver i.

A. har allerede tabt sig 5-6 kg, men jeg har ikke tabt mig (jeg har max spist det 1 gang om dagen og har ikke været så seriøs, for jeg vil bare lige tabe 2-3 kg).

Men hvad nu med alt det der "kunstige" protein vi propper vores kroppe med, hvad er din erfaring hermed?

Vi har fået af vide, at når vi er færdige med den deciderede kur skal vi på et vedligeholdelses program, hvor vi så kun skal spise en "shake" 1 gang om dagen.

Men som jeg kan forstå, så er vi "afhængige" af det nu?

Vi syntes det er en utrolig lækker smoothie vi får lavet, og vi får meget mere frugt nu end vi nogensinde har fået før.

Men kan man bare holde fra den ene dag til den anden med at putte proteinpulveret i?
... Det er jo en ret bekostelig affære det Herbalife!

På forhånd tak for et ærligt svar.

MVH A&H

Hej A&H

Jeg har lidt svært ved at svare ærligt på dit spørgsmål uden dem fra Herbalife bliver sure :-)

Vi lader dem blive sure!

Herbalife er ingen god løsning. Og det er en meget dårlig løsning med et "vedligeholdelsesprogram", hvor I skal spise en shake en gang om dagen. Det er en god forretning for Herbalife-forhandleren, som jeg mener deres kunder betaler dyrt for (også rent helbredsmæssigt).

Pulverkure kan naturligvis være en hurtig måde at tabe nogle kilo på (hvis pulveret helt eller delvist erstatter et eller flere måltider = man indtager væsentlig færre kalorier), og kan måske i visse sjældne tilfælde være en løsning til at komme i gang med et vægttab, men så skal man så hurtigt som muligt erstatte pulveret med sundere kost- og motionsvaner!

Herbalife er ikke bedre end andet pulver, der fungerer som måltidserstatning. Alle pulverkure fungerer på samme måde (og er ret strengt reguleret af den samme lovgivning, derfor er de ret ens), så du kan lige så godt vælge en af de billigste, hvis det endelig skal være. Men vælg pulver som indeholder alle næringsstoffer og INGEN urter, kunstige sødestoffer e.l.

Der findes flere forskellige kilder til protein. De sundeste proteinpulvere indeholder vegetabilsk protein (fx fra sojabønner).

Jo hurtigere du holder op med at putte proteinpulver i din smoothies, jo bedre!

Proteinpulver mætter som regel godt i forhold til kalorieindholdet (hvilket jo også er en af grundene til at mange i hvert fald i et stykke tid kan holde ud at tabe sig ved at bruge pulver).

Det er langt sundere at få maden til at mætte ved at spise rigtig mad (fx fiberrige fødevarer).

Med venlig hilsen
John Buhl


3) Fiskeolie og motion hjælper med at fordrive fedtet

Australske forskere har opdaget, at en kombination af motion og kosttilskud med fiskeolie kan reducere fedt på kroppen, forbedre kolesteroltallet og forbedre blodårernes funktion.

Forskerne delte 75 overvægtige op i fire grupper.
En gruppe tog 6 gram fiskeolie pr. dag.
En anden gruppe tog fiskeolie og gik 45 minutter 3 gange om ugen.
En tredje gruppe fik kapsler med solsikkeolie.
En fjerde gruppe fik kapsler med solsikkeolie og gik 45 minutter 3 gange om ugen.

Efter 12 uger kunne forskerne se, at de deltagere der tog fiskeolie havde større forbedringer i deres blodfedt og blodårefunktion, sammenlignet med de deltagere der fik solsikkeolie.

Det viste sig også, at deltagere der tog fiskeolie og dyrkede motion havde reduceret fedtet på kroppen.

(Kilde: Hill AM, Buckley JD, Murphy KJ, Howe PRC. Combining fish-oil supplements with regular aerobic exercise improves body composition and cardiovascular disease risk factors. Am J Clin Nutr 2007;85:1267–74)

Kommentar:

Det er givetvis omega-3 fedtsyrerne i fiskeolie, der giver den positive virkning. Du behøver ikke spise fisk eller indtage fiskeolie i kapsler for at få de gavnlige omega-3 fedtstoffer. Omega-3 findes også i en lang række fødevarer, og kan fås med vegetabilske olier rige på omega-3.
Læs evt. mere om omega-3 her

Spiser du kød er det en god ide, at erstatte en del af kødet med fisk og flere grøntsager.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab