Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 88. Uge 25, 2007

  1. Mail: Vægttab med proteinkur
  2. Mail: Herbalife ... og andre pulverkure
  3. Mail: 6 små måltider?

1) Mail: Vægttab med proteinkur

Hej John. Jeg har netop tilmeldt mig din udmærkede udgivelse, Slankenyt, som jeg læser med stor interesse.

... Jeg vil gerne fortælle, at din påstand om, at høj-proteinkure ikke virker, ikke har været helt sandt i mit tilfælde ... Jeg har tabt 22 kg ved at udelukke kulhydrater fra min daglige kost. Det vil sige, at jeg spiste ca. 40 gram dagligt, omtrent svarende til en skive rugbrød og et æble.

Den kur, jeg fulgte, udelukkede ikke grøntsager, - dog undlod jeg stivelseholdige grøntsager, såsom kartofler, ærter, majs og rodfrugter.

Jeg er grundlæggende enig med dig i, at det ikke er en sund kur, og jeg mener også, at kulhydrater bør være en stor del af fundamentet i sund kost. Ellers var bl.a. korn nok ikke skabt!

Jeg måtte bare lige af med det..!

Med venlig hilsen
Annette Bekker


Hej Annette

Det er sådan set ikke noget, jeg påstår. Det er hvad undersøgelser viser.

Du kan sagtens tabe dig ved at udelukke (kraftigt begrænse) mængden af kulhydrater, men det virker bare ikke bedre end alle andre kure, der på andre måder sænker indtagelsen af kalorier.

ALLE kure (og der findes hundredvis) der får dig til at indtage færre kalorier, end du forbrænder, vil give vægttab. Men der er intet der tyder på, at proteinkure er mere effektive end andre metoder, men de er meget usunde.

På længere sigt vil langt de fleste, der taber sig på en slankediæt, tage det meste eller det hele på igen -- uanset hvilken diæt, de har valgt.

Vi krydser fingre for, at det ikke gælder dig :-)

Tab dig videre (eller fasthold dit vægttab) ved at spise sundt og fornuftigt.

Mere om protein og proteinkure her

Med venlig hilsen
John Buhl


2) Mail: Herbalife ... og andre pulverkure

Hej,

Efter at have læst den læserbrev du har modtaget vedr. Herbalife følte jeg lige at jeg ville blande mig lidt.

Jeg har været overvægtig i en del år og har, ligesom så mange andre, søgt højt og lavt efter en hurtig og nem måde at tabe mig på. Og ja, jeg har været på Herbalife. Og efter min opfattelse er det ikke en døjt bedre eller for den sags skyld anderledes en alle de andre pulverkurer på markedet. Det er simpelthen ikke løsningen og der er ikke nogen nem og hurtig måde at tabe sig på. Og den sælger der fik prakket mig Herbalife på vejledte mig ikke en meter i 'sund kost'. Jeg fik at vide at jeg nok skulle regne med at skulle erstatte et til to måltider om dagen med disse her generelt ilde-smagende shakes resten af livet, hvilket nok var hvad der i sidste ende fik mig til at droppe det igen. For det kunne jeg godt nok ikke forestille mig at skulle.

Hvad der er Herbalifes generelle vejledning ved jeg ikke. Jeg ved bare at jeg følte mig godt og grundigt taget ved næsen. Jo, jeg tabte mig. Jeg smed ti kilo i løbet af tre måneder, men det forstår man jo også godt når man tænker på at det meste af den føde jeg indtog bestod af piller og væske. Da det endelig gik op for mig hvad jeg var i gang med, droppede jeg denne kur igen.

Naturligvis havde jeg ikke lært noget som helst om hvad der var god ernæring og endte med ikke kun at tage de ti kilo på igen som jeg havde tabt, men tog endnu mere på. Siden hen har jeg måtte sande at Herbalife har gjort mere skade end gavn og at det har kostet mig en formue i løbet af de tre måneder jeg tog det og det er det altså ikke værd.

Kostomlægning og mere motion er vejen frem. I sidste ende drejer det sig jo bare om hvad man går og propper i munden og -- dette gælder i hvert tilfælde for mig -- jeg har jo ikke taget det hele på over en nat. Så kan jeg jo heller ikke forvente at tabe det igen over en nat. Jeg ville bare gerne advare folk mod at falde i den fælde. Det koster en formue og det er ikke løsningen. Ikke alene, i hvert tilfælde. Så skal man tage en ernæringsekspert med på råd. Og jeg har svært ved at forestille mig at en sådan person ville opfordre nogen til at fortsætte med Herbalife.

Bare min mening.

Med venlig hilsen,
Pia


3) Mail: 6 små måltider?

Hej John

Jeg har fået lagt en kostplan, der går ud fra et kalorieindtag på 1500 pr. dag. Jeg er blevet anbefalet at spise 6 måltider om dagen, uanset om jeg er sulten eller ej.

Jeg er fokuseret på at spise mange grøntsager og andet af det sunde, og det går sådan set også fint nok. Der hvor det kan svipse lidt er ved de 6 måltider, fordi det virker helt absurd på mig at jeg skal spise, når jeg ikke er sulten. Det jeg så har fået at vide er, at hvis ikke jeg spiser de 6 måltider tror kroppen, at der er hungersnød, og så vil jeg tage på.

Nogle dage kan jeg godt nøjes med 4 måltider, der kan så godt ryge f.eks. tomater eller andet grønt ned imellem måltiderne. Jeg har fået forståelse for, at jeg kan spise ubegrænset af grøntsager, så jeg tager tit noget af den slags, hvis jeg er lidt småsulten.

Betyder det så meget om man spiser 6 eller 4 måltider hvis man ikke er sulten? Jeg har også fået forståelsen af at den mindste smule sultfølelse gør, at man tager på.

Jeg synes man kan blive en slags slave af måltider når man skal spise med max. 3 timers interval.

Hilsen Tina

Hej Tina

En kostplan med 1500 kcal om dagen virker fornuftig, så vil du tabe dig forholdsvis hurtigt.

Det er jo også rigtig godt, at du har fået af vide, at du skal spise mange grøntsager og andet sundt.

At du skal spise, uanset om du er sulten eller ej, er mindre fornuftigt.

Det vil kun være med til efterhånden at give rod i dine naturlige sult- og mæthedsfornemmelser (og da mange overvægtige allerede har små eller store problemer med deres appetitregulering, er det noget af det sidste du ønsker at forværre).

Der skal en del til, før kroppen begynder at reagere som om der er hungersnød, og det forebygger du i hvert fald ikke ved at indføre en vane med at spise, når du IKKE er sulten.

Overvægt skyldes at man 1) har lært at spise det forkerte og 2) har fået for vane at spise, når man ikke er sulten.

Ret på de to ting, og du taber dig på en sund og sikker måde!

Du tager ikke på af en sultfølelse. Sultfølelse er en naturlig ting. Du tager på af de unaturlige ting, du gør, fx at spise selv om du ikke er sulten.

Du skal lære at VENTE med at spise, INDTIL du har en sultfølelse. Altså kun spise, når du er sulten, og kun indtil du ikke længere er sulten.

Du har helt ret i, at man let kan blive "slave af mad/måltider", når man skal spise med bestemte
mellemrum og/eller bestemte retter. Det giver et unaturligt forhold til mad og det at spise.

Det giver også flere vægtproblemer!

Ja, spis alle de grøntsager, du har lyst til. Der er ingen grænser (ud over din mæthed!).

Med venlig hilsen
John Buhl

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab