Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 92. Uge 35, 2007

  1. Hvorfor kan jeg ikke tabe mig?
  2. Hvor meget protein?
  3. kulhydratfattige kure?

1) Mail: Hvorfor kan jeg ikke tabe mig?

Hej John

Jeg skriver på grund af frustration over, at jeg ikke kan tabe mig, selv om jeg overholder vægtkonsulenternes kur til punkt og prikke. Min søster startede for ca. 9 uger siden og har gennemsnitlig tabt 1 kg om ugen. Hun skal tabe sig ca. 25 kg. Jeg skal bare tabe 4-5 kg, men har tabt ca. 400 g på 5 uger. Jeg er vant til at spise sundt og motionerer hver dag. Og jeg synes jeg stopfodrer mig selv med 600 g grøntsager om dagen, 4-5 frugter og brød.

Problemet er nok at jeg ikke er vant til at spise så store portioner, og der skal spises mellem 120-170 g kød to gange om dagen, det synes jeg er utrolig meget, men jeg gør det for at følge kuren.

Men hvorfor kan jeg ikke tabe mig?

Jeg spiser ikke slik og kage, og har aldrig gjort ret meget i de ting, men fredag og lørdag vil jeg gerne have et glas hvidvin, det har jeg også undladt mens jeg følger kuren. Hvad kan jeg gøre anderledes?

Mvh. Dorte

Kære Dorte

Så længe du indtager færre kalorier, end du bruger, vil du tabe dig.

Derfor vil mange, der følger vægtkonsulenternes program, tabe sig (da de sædvanligvis vil indtage færre kalorier, end de er vant til).

Store mængder grøntsager og frugt er det gode ved programmet. Det er også derfor, mange taber sig for en tid.

Det dårlige -- og efter min mening direkte sundhedsskadelige -- er, at du skal spise så meget protein fra animalske fødevarer.

Det er ALT for meget at spise 120-170 g kød to gange om dagen. Det bedste er 0 gram :-)

Du skal lære at spise sund mad (det er uraffinerede vegetabilske fødevarer) og holde dig fra det usunde (det inkluderer kød og andre animalske fødevarer = hold det på et minimum).

Du skal lære kun at spise, når du er sulten, og kun til du er mæt. Du skal ikke spise en bestemt portion, men lære at lytte til din krop, og stoppe med at spise, når du ikke længere er sulten.

Med venlig hilsen
John Buhl


2) Mail: Hvor meget protein?

Hej John

Men hvor meget protein har kroppen egentlig brug for dagligt?

Hilsen Helle

Hej Helle

Godt spørgsmål. Der er delte meninger om, hvor meget protein kroppen har brug for, eller hvad der er den ideelle mængde.

De officielle anbefalinger er, at 10-20 % af energien (kalorierne) kommer fra protein.

Ellers varierer meningerne fra ca. ½ til 2 gram protein pr. kg kropsvægt.

Hvis du får et gram pr. kilo kropsvægt får du i hvert fald nok, men der er ingen grund til at gå og regne på det. Bare spis sundt og varieret.

Med venlig hilsen
John Buhl


3) Mail: kulhydratfattige kure

Kære John Buhl

Jeg kunne godt tænke mig at høre din mening vedr. kulhydratfattig måde at spise på. Jeg har læst en del litteratur af den norsk græske læge Fedon Lindberg og synes det lyder fornuftigt, idet han jo baserer sit perspektiv på at slanke sig på forskning. Måden at spise på går ud på at du undgår stivelseholdige madvarer såsom ris, kartofler, spaghetti, brød m.m. Kuren må ikke forveksles med Atkins kuren, idet den indeholder masser af grønt og 2 - 3 portioner frugt dagligt. Den adskiller sig også derved at den anbefaler fedtfattige mælkeprodukter oste m.m. alt sammen i begrænset omfang. Derudover anbefaler den ca. 3 spsk. af den gode koldpressede olie dagligt og et minimum af olie til tilberedning af varm mad.

Tallerkenmodellen lyder som følger 1/3 kød ca. 100- 120 gram helst kylling, fisk eller kalkun og i begrænset omfang rødt kød, 1/3 del linser el. kikærter el. andre former for bønner, 1/3 del grøntsager, hvoraf rodfrugter skal spise i rå tilstand, da deres glykæmiske indeks ændrer sig ved tilberedning og øvrige grøntsager kan spises tilberedt. Morgenmaden består af fedtfattig yoghurt med frø eller nødder, eller en skive rugbrød med kødpålæg, eller en omelet.

Der er jo en del debat om hvordan det er sundest at tabe sig - så det er mildest talt urovækkende. Jeg vil blive glad for at høre din mening om Fedon Lindbergs måde at slanke sig på, idet jeg allerede er påbegyndt kuren.

M.V.H.
Benedikte

Hej Benedikte

Kender du til forfattere af slankebøger der ikke mener, at deres bog er baseret på forskning?

Alle kure, der begrænser indtagelsen af kalorier, slanker, hvis du kan overholde dem. Fedon Lindbergs diæt er endnu en variant af en proteinrig/kulhydratfattig diæt.

Kulhydratfattig kost som slankekur er næppe en god ide.

Læs evt. flere artikler om overvægt og slankekure her

Med venlig hilsen
John Buhl

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab